Kauhupelit

Jos kauhukirjallisuudesta ja -elokuvista ei saa pelkoa tarpeekseen, voi ottaa tehtäväkseen pelata itsensä pelkotilaan Resident Evilin tai vaikkapa Five Nights at Freddysin avulla. Pelottavia pelejä löytyy jokaiselle elektroniselle laitteelle vaikka millä mitalla, joten oma suosikki löytyy varmasti jokaiselle.

Kauhea menestystarina – Resident Evil

Resident Evil -videopeli teki ensiesiintymisensä PlayStationille vuonna 1996. Peli on osa suurta kokonaisuutta, johon kuuluu samalla nimellä tunnistettavat elokuvat ja sarjakuvat. Ensimmäisen pelin suosion johdosta kaksi jatko-osaa julkaistiin vuosina 1998 ja 1999. Pian ensimmäistä jatko-osaa pystyi pelaamaan myös Nintendolla ja Windowsilla. Siitä lähtien pelin suosio on ottanut siivet alleen ja tähän mennessä 22 eri Resident Evil -peliä on julkaistu eri pelialustoille Wiistä Xboxiin. On ilmiselvää, että kyseinen kauhupeli on tullut jäädäkseen. Viimeisin versio, Resident Evil: Revelations 2, julkaistiin tämän vuoden maaliskuussa.

Yövartijana mobiilisti

Five Nights at Freddy’s on Scott Cawthonin kehittämä kauhupeli, jossa pelaaja toimii yövartijana Freddy Fazbear’s Pizza -nimisessä ravintolassa. Monet arvostelut kirjoittavat pelin olevan kertakaikkisen pelottava, jopa henkilöille, jotka ovat tottuneet pelaamaan kauhupelejä. Asiakasarvosteluja voi lukea esimerkiksi iTunesin sivulla, josta pelin voi halutessaan myös ladata kännykkäänsä. Hermoheikoille ei tätä peliä ole suunnattu, mutta mikäli uskot pystyväsi haasteeseen, on Five Nights at Freddy’s hieno valinta kauhupeliksi.Kauhupelit ovat siinä mielessä hyviä vaihtoehtoja elokuville ja kirjoille, että pelaaja on itse mukana pelin kulussa, mikä tekee kokemuksesta entistäkin pelottavamman. Jos kauheuksia sisältävät pelit kutkuttavat, ei muuta kuin kokeilemaan.